top of page
Forest Trees

The answer exists at the same moment the question is asked. Question everything

Weet wat eronder zit om verder te kunnen 

Er wordt nu veel gesproken over bezinning en zelfinzichten. De tijd thuis willen we nuttig besteden en ja, je kan in die rust ook beter bezig zijn met je innerlijke wereld. Maar de aanbevolen manieren waarop… die bezorgen me veel irritatie en verbazing.


Ons bestaan is al een en al strijd, stress en de race naar overwinning, bewijs en resultaten. Dat is echt niet hoe je met jezelf te werk moet gaan. Je bereikt dan snel je verzadigingspunt. Dan haak je sneller af en kom je tot conclusie dat het maar niet voor jou is weggelegd.


Versla je saboteurs

Overwin je angst

Ga de strijd aan met je limitatie


Blogs, tijdschriften en social media staan er vol van. Maar dat is echt niet hoe je jezelf kan verbeteren of loskomen van je issues. Dat is juist hoe je met jezelf in de knoop kwam te zitten. Dat is juist waarom je self-talk zo vernietigend is geworden en waarom zelfliefde voor de meeste van ons een vreemd en zweverig concept is.


Moeten… moeten voldoen aan verwachtingen. Moeten vrij zijn. Moeten op een bepaalde manier zijn. Moeten zo voelen en zus doen. OMG! Als je nog niet gestrest was, dan word je het wel.


En als het niet lukt volgens de voorgeschreven 3 stappen (wat gegarandeerd niet gaat lukken want dat zijn meestal de marketing lokkertjes) dan moet je maar een expert inschakelen. De persoon die het schrijft natuurlijk.


Dit is precies hoe we, om te beginnen, geconditioneerd zijn geworden. Volgens de adviezen van wat anderen van ons willen. En dan tig keer falen omdat het inderdaad niet altijd voor ons is weggelegd. Niet het resultaat natuurlijk… maar de manier waarop. Dat is wel een belangrijk punt om te beseffen.


Ergens in dat proces verliezen we ons zelfvertrouwen en daarbij ook het vertrouwen in adviezen en aansluitend vertrouwen in de haalbaarheid van het resultaat.


Maar het ergste is het feit dat we verbinding verliezen met wat we zelf willen, weten en kunnen.


Dan dobberen we mee en lijkt alles kleurlozer te worden. Daar spelen weer andere experts superslim op in. Vind je passie. Ontdek je doel in het leven. Dan wordt dat ook weer een doel op zich. Weer zo’n geaccepteerde conditionering… je moet een doel hebben in je leven anders is het zinloos.


Zo niet waar


Als je iets van een doel wilt hebben, dan is het ‘jezelf onderdompelen in het proces’. Maakt niet uit welk proces… als het maar een proces is waar je lekker warm voor loopt.


En natuurlijk… als je geen idee hebt waar je moet zoeken en/of wat je kan verzinnen… dan voel je je gefaald en zinloos. Mooi, dank je wel mainstream! Bedankt voor het versterken van onze geconditioneerde overtuiging dat we niet goed genoeg zijn. Die verankerde overtuiging dat onze issues sterker (kunnen) zijn dan wij en dat we het eigenlijk niet alleen af kunnen.


Dan maar leven zonder een doel, of zonder passie die nog ver te zoeken is of veel te gecompliceerd is om in dagelijks leven uit te voeren. Wat ook natuurlijk onzin is, maar je moet logischerwijs wat.


Hoe kan je al die diepgaande zoektochten en opdrachten vervullen als je geconditioneerd bent dat je niet OK bent zoals je bent? Als je eerst overtuigd wordt dat je inderdaad diepliggende issues hebt waarmee je nooit gelukkig mee kan worden. Dat je niet genoeg. Dat er een hoop kanten van jezelf, waar je erg bewust van bent, eerst geëlimineerd moeten worden om dan pas gelukkig en gevuld te leven.


Ik kan je met zekerheid zeggen… je issues (die we allemaal hebben trouwens) zijn niet je probleem. Ze kunnen alleen een probleem zijn als je dat toelaat.


Je kan pas aan jezelf werken als je jezelf ziet, begrijpt en terug wilt naar wie je eigenlijk bedoeld bent om te zijn. Nu laat je je beïnvloeden… het wordt tijd dat jij die rol gaat overnemen.


Ook ik heb de tijd gehad om m’n achterstallige stapels tijdschriften en boeken te lezen, maar opgeladen en geïnspireerd word ik er niet van. Ben ik veranderd? Of zie ik het gewoon nu anders?!


Zelf pionier ik al jaren dat als je anders je leven wilt ervaren… je eerst anders moet gaan denken. Resultaten komen dan vanzelf. Moeiteloos. Zo heerlijk als dat op gang komt.


Geen stappenplan


Ik heb nooit een 3-stappen plan gehad. Want die is er niet. Iedereen is zodanig anders dat er gegarandeerd niets bestaat dat voor iedereen werkt. Ook niet voor de helft. Misschien voor de ‘lucky’ 0,01% van de populatie. Dat is dan mooi voor promotie en zogenaamde ‘social proof’…


Als er echt iets bestond wat ECHT werkte… dan zou iedereen allang gelukkig, rijk en voldaan zijn. De realiteit bewijst dat het zo niet werkt.


Ik ben wel overtuigd van 1 manier… en dat is jezelf zijn. Daarvoor moet je jezelf kennen. Precies zoals je NU bent, daarvan houden en daarmee te doen waar je eerlijk blij van wordt. En dat is geen happy-go-lucky rooskleurig bestaan. Nee joh, die is saai.


Het is een bestaan waar van alles gebeurt, soms snel en soms in slakkentempo. Maar dat geeft niets. Het is een bestaan waarbij je ELKE situatie vol kan ervaren maar ZONDER te lijden of angst dat het zo voorbij kan zijn. Het is een bestaan waarin je elke dag nieuwsgierig bent. Waarbij je steeds weer iets over jezelf onder de ogen gaat zien en denken... AAHHHH, krijg nou wat. Nu snap ik het.


Het is een bestaan waarbij je jezelf kan onderscheiden van wat er gebeurt. Waarbij je je eigen indentiteit leert onderscheiden van wat je dacht dat jou jou maakt. Of sterker nog… je eigen identiteit los zien van wat je van de maatschappij hoort te zijn, moet zijn or nodig lijkt om te zijn.


Nee, er is geen stappenplan. Er is een proces.


Proces van jezelf te willen zien, jezelf te willen kennen… gewoon zoals je bent. Niet een betere zelf. Niet iemand die nog niet compleet of goed genoeg is.


Vaak lopen we weg van wie we zijn… we willen iets anders, meer, beter. Echter, zolang je niet OK bent met wie je NU bent… zal je nooit een stap verder kunnen komen.


Hoe kan je iets beginnen als je startpositie een beetje vaag is?


Waar start je dan?


Stel je moet een koffer inpakken voor een reis, maar je weet niet voor wie je inpakt of waar je heen gaat. Je weet niet hoe die persoon uitziet, wat die eigenlijk nodig heeft of leuk vindt. Hoe kan je dan goed voorbereid op reis gaan? Maar dat doen we wel steeds in het echte leven… met hoop op goed geluk dat iets in je koffertje zou kunnen passen of van pas kan komen.


Nee, ik zeg ook niet dat je over 3 weken resultaat ziet. Ik zeg wel dat je over 3 maanden jezelf niet zal herkennen als je terugkijkt. En nee, ik beloof ook niet dat je ABC bereikt. Ik beloof je wel dat je zeer waarschijnlijk gaat ontdekken waarom je ABC tot nu toe nog NIET hebt bereikt.


Zodra je dat weet… dan ga je pas vooruit. En snel ook. En makkelijk ook.


Ja, ik verkoop iets terwijl ik geen gouden bergen of aantrekkelijke resultaten beloof. Want dat is onmogelijk. Daarbij… ik kan je wel een hoop vertellen, maar als jij er niet naar handelt of weigert om je overtuigingen aan te spreken - dan gebeurt er niets. Jij zal echt ook moeten ploeteren, in je conditionering om precies te zijn.


Maar... stel er gloeit iets in je.


Iets wat je misschien nog niet eens kan benoemen…

Het voelt meestal als onverklaarbare onrust, maar dan comfortabel.

Het wil eruit. Het wil bestaan.


En dus ga je zoeken… naar iets wat die onrust kalmeert en een


verandering volgt.

That’s one way to go.


Je kan ook bewust kiezen voor een verandering en beter/anders willen leven. Dan zoek je gericht naar wijsheden, stappenplannen, training of iets dergelijks wat aansluit.


Hoe weet je dat iets aansluit? Dat weet je.

Die bekende klik, voldoeni


ng en aantrekkingskracht zijn er dan.


Hoe dan ook… ik wil er graag voor je zijn als die klik jou bij mij gaat brengen.

Voor jou als je weet dat je conditionering en overtuigingen je tegenhouden.


Als je precies weet wat je anders wilt of van welke doe- en denkpatronen je af wilt. Of wil je het anders maar weet je niet wat, hoe of waar te beginnen?


Cocoon Hikes


Naar een lange stop ga ik weer hike sessies houden in de bossen bij Zeist.


Ik zie bewijs dat ze


werken. Voor iedereen betekent mijn aanpak wat anders en je komt altijd verder, waar je ook mee zit.


We gaan wandelen en vooral veel vragen beantwoorden. Psychologisch werkt ons brein heel anders als we lopen. En als dat in de natuur gebeurt dan kom je sneller in diepere lagen van jezelf terecht.


Je komt werken aan 1 vraagstuk of je doet mee aan de thema van de sessie.


Ik geloof dat alles altijd een reden heeft en dat alles in je voordeel werkt. Alles kan die langverwachte ‘stepping stone’ zijn.


Als je meeloopt…

dan is de vraag niet OF je er iets aan gaat hebben - maar WAT.


Ik laat je zien en ervaren hoe je onder & achter je conditionering kan kijken.

Hoe je onderscheid kan maken tussen wat jij nu echt bent en wat de wereld om je heen van jou gemaakt heeft.


Doelen, passie en missie? Die zijn inderdaad belangrijk, maar die hoef je niet te zoeken of verzinnen. Die vinden JOU. Die zijn er gewoon als je jezelf bent.


En nee, wie je NU denkt te zijn… ben je waarschijnlijk niet helemaal zoals je bedoeld bent.


Want 90% van onze gedachten zijn dagelijks precies hetzelfde als de dag ervoor en zullen dat ook morgen zijn. Maar jij bent niet je gedachten.


Wie ben je wel… ?

Diegene ZONDER conditionering.


Daar zitten je talenten en verlangens. En nee, niet maatschappelijk gestuurde verlangens… die zal je ook leren herkennen.


Je eigen verlangens zijn zonder MOETEN en komen vaak met een warm bad van heerlijk WILLEN.


Pas dan ga je anders denken en vanzelf meer bereiken in lijn van je verlangens. Ik leer je hoe je zover komt… daarna zal je me niet nodig hebben. Want dat verleer je nooit meer.


Logica is het probleem en de oplossing


Je zal een hoop ineens begrijpen. En dat lucht op en bevrijdt. Geen strijd en geen oorlog. Alleen begrip en nieuwsgierigheid. Je moet er wel anders voor WILLEN denken.


Ik ben geen expert in specifieke resultaten… die ga je zelf inzien en uitvinden, daarom kan ik niets beloven. Ik ben wel een expert in vragen stellen om jou uit je belemmerende conditionering te sturen.


Wil jij terug naar wie je wilt zijn?Be epic & true, Your Mindset Sidekick 

VOOR jou als je nu echt wilt veranderen Omdat JIJ dat wilt.

ben je klaar voor een nieuwe versie van jezelf en realiteit?


Hikes & get addicted
to the life you love

62 views

Comentarios


Anna-Tjumina-white-high-res.png

Changeology state of mind.
The art of mindsetting towards effortless life improvements, empowered self image, lasting detachment, comfortable change skills and reliable trust in desirable today & tomorrow

aankomende
cocoon hikes

14.jpg

Cocoon Hike

Verzamelen @ parkeerplaats t'Jagershuys, Woudenbergseweg 15, 3707 HW Zeist

Vrijdag 11 Mrt

67 euro

16.jpg

Cocoon Hike

Verzamelen @ parkeerplaats t'Jagershuys, Woudenbergseweg 15, 3707 HW Zeist

Vrijdag 25 Mrt

67 euro

12.jpg

Cocoon Hike

Verzamelen @ parkeerplaats t'Jagershuys, Woudenbergseweg 15, 3707 HW Zeist

Vrijdag 8 Apr

67 euro

bottom of page